Her følger vi en transport til Rumænien, lige fra der bliver pakket, til turen går tilbage til Danmark.
Føreren af lastbilen er Harald,  forhenværende gårdejer, der må siges at have erfaring med kørsel til østeuropa. han har til dato haft 120 ture til Rumænien og 20 til Moldova med nødhjælp, i sin lastbil. Bilen kan rumme 92 m3. Det koster ca. 23.500,00 kr. at køre frem og tilbage med bilen, men både Harald og hans hjælpere får kun kosten undervejs, ingen løn udover glæden ved at gøre et godt nødhjælpsarbejde, og se glæden hos de mennesker, der modtager hjælpen.
De direkte udgifter på kr. 23.500,00  kr betales af Mellemfolkelig Samvirke efter bevilling, og der bliver ansøgt før hver transport, dog refunderes intet for transporterne til Rumænien, da det er et EU-land, så der må udgifterne betales af private sponsorer.
Siden den nye forening blev startet, har vi haft  6 transporter til Moldova, opfyldnig af en halv container til både Serbien, Angola og Gambia og sidst 1 transport til Rumænien. 
Vi ser Harald i sit førerhus, hvor han naturligt føler sig godt tilpas, og foran bilen da den ankommer er Karen Marie, vores tolk Angela og Ellen Marie.
Derefter aflæsning af vognen med lokale hjælpere, og nogle glade modtagere af tøj m.m.,
Mange steder er der ikke indlagt vand, og toilettet er et brædt med en spand under. som det var i Danmark i meget gamle dage.
Der nogle, der har været heldige at få køjesenge med madras , dyner og sengelinned, medens børnene i skolen har fået borde, stole, Lego og andet legetøj. 
Når alt er udleveret, går turen tilbage til Danmark.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.04 | 17:34

Hvis jeg skulle tale om historien om Dansk Nødhjælps hjælp i adskillige humanitære projekter, der blev udført for at støtte rumænske institutioner som ældrehjem og institutionaliserede børnecentre, ville det være den sværeste eksamen, jeg ville have. Emoj

...
25.03 | 18:53

Vil gerne være medlem
Mvh Mette Allerslev

...
04.07 | 18:58

Tak for en fantastisk tur med det storslåede fælleskab.

Tusind tak for det fine referat.

Kh. Ginne og Børge

...
20.02 | 22:55

Tak Peter! Ja vi havde en fantastisk oplevelsesrig tur sammen med dejlige venner i Ukraine vi vil gøre igen engang.
mkh

Erik I. Jørgensen

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE