Falck ambulance

Aflevering af ambulance. 2012.

22-25. juli.

Vi kørte fra Herborg i Danmark fredag den 22. juni , under turen overnattede vi i Leipzig i Tyskland, det østlige Ungarn og Rumænien og ankom til grænsen til Moldova mandag den 25 juni ved middagstid.
Vi brugte fire timer på at komme igennem Ungheni grænsen.
Det virkede til, at det var første gang, de skulle fortolde en ambulance.
Et af problemerne var de danske prøvenummerplader. Et andet var vægten på bilen og dens indhold.
Ambulancen indeholdt madrasser, Falck tøj, kitler, hjertediagrammer, engangssprøjter, plaster, bandager m.m.. Indholdet var modtaget fra ”Gokke” Graham Mitchel, Projektleder - InterGen, de indsamler brugt udstyr fra Region Midt-Vest´s mange institutioner, alt sammen til genbrug, for senere at formidle det til forskellige institutioner og organisationer.
Efter længe venten kom vi dog til sidst igennem grænsen og fortsatte til Comrat.
Vi ankom til Comrat kl. 21.00, hvor ambulancen blev overgivet til tolden og låst inde, og vi blev indlogeret på hotel for natten.

 26. juli.

Efter at have fået ordnet de fleste toldpapirer på ambulancen, kørte vi ud til hospitalet, som skulle overtage ambulancen. Da vi ankom til hospitalet i Congaz, var der en stor reception hvor blandt andet alle ansatte, sygehusdirektøren, overlæge, borgmesteren og det lokale tv-hold deltog. Efter receptionen var vi ude at se de gamle ambulancer, hele sygehuset og et nærliggende hjem for hjemløse.
Efter overleveringen blev ambulancen kørt tilbage i tolden og fik de sidste papirer ordnet, så den kunne blive køreklar hurtigst muligt.

Byen Congaz går under betegnelsen en landsby endda Europas største. Det gør den, fordi den har så ringe hospitals enhed. Så ved hjælp af blandt andet ambulancen, vil byen få mulighed for, at blive betegnet som en større by, og derved få større midler, at arbejde med i resten af byen.

I deres bestræbelse på at gøre byen bedre for befolkningen, var de ansatte, borgerne og borgmesteren meget taknemmelige for denne gave, og ville gerne takke alle, der har været med til at gøre det muligt, at få en brugt dansk ambulance, til at køre som ”ny” i Moldova.

Denne tak videresender vi til alle, der støtter med donationer og frivilligt arbejde.

 

Nyeste kommentarer

08.10 | 03:16

Toată aprecierea și stima pentru întreaga activitate !

03.04 | 15:34

Hvis jeg skulle tale om historien om Dansk Nødhjælps hjælp...

25.03 | 17:53

Vil gerne være medlem Mvh Mette Allerslev

04.07 | 16:58

Tak for en fantastisk tur med det storslåede fælleskab. Tusind tak for de...